En kulturvän

Vi söker kulturintresserade deltagare som är nya i Sverige och deltagare som varit här länge. Tillsammans får ni möjlighet att bli kulturvänner och starta egna skapande projekt med stöd av konstnärer och mötas kring kulturella aktiviteter.

Just nu pågår projektet En Kulturvän på Råby!
Vi bjuder in till samtal och ett gemensamt skapande som tar sin utgångspunkt i våra olika kunskaper och erfarenheter, helt oberoende av vilket språk vi talar och kulturell bakgrund.
Ett syfte med projektet är just att visa på hur mycket vi kan göra tillsammans även om vi kanske inte talar varandras språk, samtidigt som vi lär känna varandra, skapar, gör studiebesök och lagar mat tillsammans.

Läs mer om projektet här!

Information med anledning av Covid-19/Coronaviruset

Konstfrämjandet Västmanland följer noggrant myndigheternas råd gällande Coronavirus/Covid 19.
Det betyder att vi kommer att ställa in, anpassa eller ändra datum för vissa av våra aktiviteter i En kulturvän den närmaste tiden, men vi fortsätter hålla kontakten med varandra via digitala kanaler och odlar, snickrar och skapar hemma eller i mindre grupp. Vi fortsätter att inspirera varandra! Vill du vara med och skapa eller dela med dig av dina idéer? Kontakta oss gärna!

På vår Facebook, Instagram och i FB-gruppen En kulturvän delar vi bilder på det vi gör på våra träffar, workshops och hemma eller på olika platser.

Här visar vi några aktuella bilder om vad som är på gång:

Javad och Leif fortsätter med sitt snickeriprojekt. De skapar en modell av Knytpunkten/Råbybadet som tidigare fanns på Fredriksberg/Södra Råby och gör en rullande skärm som de kallar Instagram IRL.

Vi odlar hemma och när det blir tillräckligt varmt planterar vi våra växter i Konsthall Ur och Skurs odlingslådor. Vi har frön att dela ut till våra kulturvänner som vill odla!

Visa alla