Leken – Linnea Hansander

Råby Konstklubb för Barn och Unga är en del av Västerås stads sommarlovsaktiviteter på Råby.

Nu startar Råby Konstklubb för Barn och Unga med projektet Leken som ingår i Västerås stads sommarlovsaktiviteter på Råby.

Kom och prova på att skapa med oss i sommar! Vi gör konst tillsammans på Råby, i år igen. Tillsammans med konstnären Linnea Hansander får vi prova på att arbeta med samtidskonst och sommaren kommer avslutas med en konstutställning på Råby. I skapandet inspireras vi av Råbys egen konsthistoria och tillsammans letar vi efter nya väga att vara kreativ på.

Aktiviteterna vänder sig till barn i åldrarna 6 till 15 som är intresserade av skapande i olika form. Vi rekommenderar att barn under 8 år deltar i sällskap av målsman.

Datum:
25/7, 26/7 , 29/7 , 30/7, 5/8, 6/8 INSTÄLLT* , 7/8, 12/8, 13/8, 14/8
Kl. 13.00-15.00

*Ersättningsdatum publiceras inom kort

Ingen föranmälan. Mellanmål ingår till barn/unga. Föräldrar är välkomna.

Obs! Det är viktigt att komma i tid eftersom vi rör oss i området under aktiviteterna.

Startpunkt samtliga tillfällen: Fredriksbergsskolan, Rosenfinksgatan 14 (Buss nr 3 till hållplats Fredriksberg)

Kontakta oss: Konstfrämjandet Västmanland, 073-779 93 78, vastmanland@konstframjandet.se

Vad är Leken?

Till Råby Konstklubb har vi bjudit in konstnären Linnea Hansander för att skapa tillsammans med barn och unga. I Linneas arbete Leken kommer hon att med barnen undersöka sociala gränser och markörer för vad lek är, kan och får vara. Under sommaren kommer vi att dyka upp på oväntade platser på Råby och bjuda in till de lekar som vi har uppfunnit. Som vår startpunkt använder vi Fredriksbergsskolans fritidsgård och beger oss ut på äventyr till Konsthall Ur och Skur, en konstnärsdriven lekplats för alla åldrar, som Konstfrämjandet Västmanland tillsammans med Västerås konstmuseum har startat på Råby.

Linnea Hansander är utbildad i Fri konst på Konstfack och har en bakgrund inom teater.

Att använda lek som huvudingrediens i ett konstnärligt skapande har en lång tradition på Råby med den historiska startpunkten Ballongen 1969, ett tidigt konstprojekt där barnets kreativitet gavs en viktig plats. De senaste 5 åren har Konstfrämjandet Västmanland och Västerås konstmuseum årligen skapat konst på Råby på olika sätt förankrat i lek och gemensamt skapande.

Visa alla