Ekomuseum Art Space residens — Aida Chehrehgosha

Foto: Christian Haag

Under sin tid som residenskonstnär hos Ekomuseum Art Space kommer Aida att bo i slussvaktarbostaden i Skantzen och arbeta i Kanalhyttan sida vid sida med Strömsholms Kanal AB:s slussportsrenoverare.

Under juni månad påbörjades residenset med att Aida ledde en serie uppskattade sommarlovsworkshops i Skantzenområdet. Där fick barn och unga bygga fantasifulla kojor från grunden och närma sig ett eget skapande och uttryck.

Mellan 1-20 augusti blir Aida officiellt residenskonstnär i Hallstahammar. Under sin vistelse kommer hon att arbeta fram ett personligt konstverk som bl.a. utforskar hennes barndoms- och ungdomsår i Hallstahammar. Förhoppningen är att skapa en offentlig skulptur för allmänheten att betrakta men också för henne att ständigt få anledning att återvända till.

Under sin tid som residenskonstnär kommer Aida att bo i slussvaktarbostaden i Skantzen och arbeta i Kanalhyttan sida vid sida med Strömsholms Kanal AB:s slussportsrenoverare. Till sitt förfogande har hon ett unikt historiskt material i form av återanvänt slussportsvirke och smide från 1700-talets slut som Strömsholms Kanal AB har avvarat för detta samarbete och skapande.

Under vistelsen kommer Ekomuseum Art Space även att arrangera en öppen ateljé där allmänheten är varmt välkommen att träffa konstnären under arbetets gång. Den 18 augusti medverkar Aida i Tillsammansdagen i Hallstahammar, med samtal om sin konst och konstnärskap.

Konstfrämjandet Västmanland, tillsammans med Ekomuseum Bergslagen och Strömsholms Kanal AB står bakom initiativet. Projektet arrangeras med stöd av Region Västmanlands kulturella och kreativa medel och Västmanlands länsbildningsförbund och i samverkan med Hallstahammars kommun.

Fakta om konstnären:

Aida Chehrehgosha föddes i Iran, Tehran. Hon har under sin uppväxt bott bland annat i Hallstahammar och Västerås men är numera baserad i Stockholm. Aida Chehrehgosha har studerat på Konstfack i fri konst samt som specialelev på Kungliga Konsthögskolan. Hon har tidigare bland annat ställt ut på Västerås konstmuseum, Eskilstuna konstmuseum och Liljevalchs konsthall samt arbetat som scenograf och kostymör i Dramatens uppsättning av Utvandrarna.

http://aidachehrehgosha.se

Presentationsbrev från arrangörerna

Följ processen via våra sociala medier:

Instagram

Facebook

Kontaktperson:

Anna Törrönen
Verksamhetsledare
Konstfrämjandet Västmanland
tel. 073 779 93 78 (vardagar)
e-post: vastmanland@konstframjandet.se

Visa alla