Vi letar frilansskribenter till Lyktan

Lyktan är en flerspråkig tidskrift om konst som söker skribenter för frilansuppdrag. Vi söker dig som tidigare arbetat som journalist, eller på annat sätt med skrivande, i Sverige eller utomlands, och som skriver på ett annat språk än svenska.

Annons:

Kulturjournalist med annat modersmål än svenska för frilansuppdrag

Tidskriften Lyktan – Sverige/utan fast ort

Kvalifikationer:

Meriterande:

Om jobbet:

Lyktan är en nystartad flerspråkig tidskrift om konst som undersöker publicistiska former för flerspråkighet och iscensätter en situation där läsare och skribenter med olika språk möts. Tidningen drivs av Konstfrämjandet Västmanland och finansieras av Kulturbryggan med stöd av Konstfrämjandet och Region Västmanland.

Konstfrämjandet är en partipolitiskt obunden organisation som finns i hela landet och arbetar med uppdraget ”konst för alla”. Vi är övertygade om bildningens och konstens roll, och vill att alla ska ha tillgång till konst i ett jämlikt samhälle.

Med ansökan vill vi att du skickar ett kort personligt brev och ditt cv, med referenser. Vid eventuell intervju kommer vi att be dig att ta med två textprover, helst publicerade i en svensk eller utländsk tidning eller annan publikation. Gärna översatta.

mejla din ansökan till patrick.kretschek@konstframjandet.se

Lön: Enligt överenskommelse

Ansökningsdatum: 20200127 – 20200227
Ansökningar läses löpande.

Visa alla