Konsthall Ur och Skur — Utställning och gårdsfest 31/8 15.00 - 20.00

Välkommen till avslutningsfest för Konsthall Ur och Skur den 31 augusti kl 15.00–20.00. Det blir bl.a. livemusik, videokonst med Fikret Atay, konstworkshop för barn, och invigning av det verk som konstnären Linnea Hansander skapat tillsammans med barn från bl.a. Fredriksbergsskolans sommarfritids. Ta med egen picknick!

Konsthall Ur och Skur är en konstnärsdriven lekplats för alla åldrar i södra Råby vid lekparken mellan Tornsvalegatan och Lövsångargatan. Konsthallen, som ligger under öppen himmel, känns lätt igen genom det 10 meter långa Råbybordet som byggts efter ett koncept av formgivaren Vidar Hertov. Under sommaren har konsthallen varit en kulturmötesplats för workshops, stadsdelsmöten, knytkalas, odling, lek och glädje.

PLATS OCH DATUM

TIDER

OM LINNEA HANSANDER (F. 1983)

OM FIKRET ATAY (F. 1976)

PROJEKTBAKGRUND

Konsthall Ur och Skur är en fortsättning på Konstfrämjandet Västmanlands och Västerås konstmuseums mångåriga samarbete på Råby. Projektet bygger vidare på tidigare arbete med konstprojektet Ballongen – lek på riktigt (2015 – 2017), som i sin tur har rötter i byggleken Ballongen (1968 – 1969). 2018 samarbetade parterna med Statens konstråd inom regeringssatsningen Konst händer, med det nationellt uppmärksammade konstprojektet Råby Planet av konstnären Michael Beutler.

Med årets satsning vill Konstfrämjandet Västmanland och Västerås konstmuseum fortsätta dialogen kring leken och konstens betydelse för ett solidariskt samhällsbygge. Arbetet kan ses som en strävan efter konstens långsiktiga närvaro på Råby, en hållbar modell som bygger på all den kunskap kring kreativitet, lek och konst som samlats in under åren.

Konsthall Ur och Skur och sommaraktiviteterna på Fredriksbergsskolan leds av Konstfrämjandet Västmanland, med stöd av Västerås stad och i samarbete med Västerås konstmuseum, Bostads Mimer AB / Gröna Mimer, Hyresgästföreningen, Folkrörelsernas Konstfrämjande, Urban utveckling och Lyktan.

Flyer Konsthall Ur och Skur

Visa alla