Ekomuseum Art Space — Open Call - Konstnärsresidens Strömsholms kanal 2020

Ekomuseum Art Space 2020 genomförs inom projektet Ett kulturliv för alla - Konst i samverkan mellan; Fagersta, Hallstahammar och Surahammars kommuner, Strömsholms kanal AB och Ekomuseum Bergslagen och utlyser ett unikt konstnärsresidens för sommaren 2020.

Vi söker två konstnärer som är intresserad av att arbeta platsspecifikt i relation till den unika kulturhistoriska miljö som slussar och omgivning utgör längs Strömsholms kanal. Vi söker dig som har en samtida konstnärlig praktik inriktad på ljudkonst, rörlig bild och/eller andra digitala medier. Det är tredje året som Ekomuseum Art Space utlyser konstnärsresidens.

Residensvistelsen består av; en resa, en residensplats och en presentation i form av en tillfällig installation på tre platser. Vistelsen börjar med en 7 dagars båttur genom Västmanland längs Strömsholms kanal. Resan startar i Borgåsund 2020-06-30 och avslutas i Fagersta 2020-07-06.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 maj 2020 till
maria.lindgren@regionvastmanland.se
Märk din ansökan med: Ekomuseum Art Space 2020.

Information Residens Ekomuseum Art Space

Ett kulturliv för alla – Konst är ett treårigt utvecklingsprojekt inom enheten Kulturutveckling på Region Västmanland. Projektet genomförs i samverkan med regionens tio kommuner, Kulturrådet och Konstfrämjandet Västmanland.

Visa alla