Barnens Konst Klubb/Ungdomarnas Konst Klubb (BKK/UKK)

Under sommaren etablerades en ny konstklubb för barn och unga i Norberg. Då var vi i Nordansjö, precis invid NOK-stugan och skapade ett konstverk tillsammans inom konstprojektet En konsthall i skogens kant, www.skogenmellanoss.se. I höst fortsätter vi driva konstklubben vidare med fyra tillfällen, där vi utgår från sommarens erfarenheter och testar på några nya saker! Denna gång jobbar vi i liten skala och börjar med att skapa små individuella konstverk, därifrån växer det vidare.


19 SEPTEMBER kl 15.00-18.00 i TINGSHUSET i Norberg

med Jenny Berntsson och Klas Olsson
Vi jobbar med mongolisk papiér-mache, vi täljer i pinnar, skulpterar med returmaterial och skapar av det både leran och individuella skulpturer! Under denna första träff, genom samtal och skapande, utforskar vi intresseområden, tematik och riktning inför kommande träffar.


26 OKTOBER kl 17.00 -19.00 i TINGSHUSET i Norberg

med Jenny Berntsson och Erika Hallström Under UKK/BKK i somras var Erika Hallström och Love Oijens i Pinnverket och filmade material som ska bli en konstfilm. Erika och Love håller nu på att redigera och vill bjuda in er att medverka, tycka till och skapa kompletterande material.


14 NOVEMBER kl 15.00-18.00

plats ännu ej bestämd och aktivitet bestäms tillsammans med barnen, med Jenny Berntsson och Klas Olsson


12 DECEMBER kl 15.00-18.00

plats ännu ej bestämd och aktivitet bestäms tillsammans med barnen, med Jenny Berntsson och Klas Olsson


Grunden för BKK/UKK är konstnärligt processlett skapande och lek där processen leder gestaltandet framåt. Genom detta förhållningssätt ges individen och gruppen en möjlighet att skapa fritt, att expermentera, testa sig fram till något som kanske ännu inte finns. Processen leds av professionella konstnärer som i sin praktik jobbar med deltagande och socialt engagerade konstprocesser i samarbete med kommun, intresseorganisationer och med barnen förstås!

BKK/UKK kommer under kommande workshops bli mer formulerad och söker efter barn och unga som vill ingå i en regional styrelse grupp, som ges bestämmanderätt, förhoppningsvis möjligheter till att resa och träffa andra konstintresserade, träffa konstnärer och se på utställningar. Oavsett intressegrad är alla välkomna att testa på att skapa konst, utforska och vara med!

BKK/UKK är gratis! Ta med syskon, vänner och bekanta! Från ca 6 år och uppåt!
För mer information: https://www.facebook.com/konstframjandetvastmanland kontakta verksamhetsledare Jenny Berntsson: jenny.berntsson@konstframjandet.se Tfn: 0708-152732

Visa alla