Åsa Stjerna är residenskonstnär i Sala under 2018

Ett konstnärsresidens med projektnamnet Ett akustiskt porträtt av samtiden.

Ett kulturliv för alla – Konst” är ett treårigt projekt som drivs av Region Västmanland i samverkan med länets tio kommuner, Kulturrådet och Konstfrämjandet Västmanland. Syftet med projektet är att skapa och utveckla långsiktiga strukturer för arbetet med konsten i Västmanland och att både förmedla konst och involvera invånare i länet. Satsningen bidrar till möjligheten att utveckla metoder och modeller samt nya samarbetsformer och nya ingångar till konstområdet. I Sala innefattar samarbetet även Aguélimuseet.

Genom satsningen provar man nu en ny form av konstnärsresidens i Sala.

Under de veckor Åsa är i Sala kommer hon att ha kommunkontoren som bas, men hon kommer att röra sig runt i kommunen en hel del för att besöka intressanta platser och samla ihop ljud. Hon är nyfiken på kommunens arkiv och tar gärna emot berättelser från de som jobbar på kommunen om ställen, personer eller fenomen i Sala som är intressanta av olika anledningar.
Pedagogisk verksamhet kommer också att knytas till projektet med grupper som får jobba med ljud ur ett konst- och samhällsperspektiv.

Ett akustiskt porträtt av samtiden är en del av satsningen Ett Kulturliv För Alla – Konst och arrangeras av Sala kommun med stöd av Region Västmanland, Kulturrådet och Konstfrämjandet Västmanland. För frågor om tillgänglighet kontakta kulturutvecklare Petra Jablonski:

petra.jablonski@sala.se eller tel. 0224-747711.

Visa alla