Konstfrämjandet Västmanland

2

Konstfrämjandet Västmanland

Vi letar frilansskribenter till Lyktan

Lyktan är en flerspråkig tidskrift om konst som söker skribenter för frilansuppdrag. Vi söker dig som tidigare arbetat som journalist, eller på annat sätt med skrivande, i Sverige eller utomlands, och som skriver på ett annat språk än svenska.

Annons:


Kulturjournalist med annat modersmål än svenska för frilansuppdrag


Tidskriften Lyktan – Sverige/utan fast ort
Omfattning: Frilansuppdrag
Varaktighet: Enligt överenskommelse, tidsbegränsat
Anställningsform: Frilansuppdrag


Kvalifikationer:
Krav på tidigare arbete som journalist eller skribent, i Sverige eller utomlands.
Skriver på annat språk än svenska, engelska, franska eller tyska.


Meriterande:
Goda kunskaper i svenska.
Tidigare arbete som kulturskribent.
Erfarenhet av att journalistiskt ha bevakat konstfältet.
Högskoleutbildning inom kultur och/eller media.
Flerspråkighet.
Erfarenhet av översättning.
Erfarenhet av folkbildning.


Om jobbet:
Lyktan är en flerspråkig tidskrift om konst som söker skribenter för frilansuppdrag. Vi söker dig som tidigare arbetat som journalist, eller på annat sätt med skrivande, i Sverige eller utomlands, och som skriver på ett annat språk än svenska. Du har ett genuint intresse för kulturjournalistik och om du har arbetat med, eller skrivit om konst är det ett stort plus. Arbetet kommer att bestå i att bevaka en lokal, regional och nationell konstscen och skriva recensioner, nyhetstexter, informativa texter och analyser på frilansbasis. Vi jobbar med ett gränsöverskridande konstbegrepp vilket kan innefatta närliggande kulturområden så som scenkonst, musik, film, litteratur osv. Därför söker vi skribenter från hela landet med bred kulturjournalistisk bakgrund. Arbetet är självständigt och ger dig stor möjlighet att planera din egen tid, men ställer också krav på att kunna arbeta snabbt och mot deadline. Resor kan förekomma. Tidskriften är i en tidsbegränsad uppstartsfas och vi söker särskilt efter personer med ett intresse för att som skribent ingå i ett utvecklingsarbete. Arbetets omfång kan komma att variera från ett till flera uppdrag.


Lyktan är en nystartad flerspråkig tidskrift om konst som undersöker publicistiska former för flerspråkighet och iscensätter en situation där läsare och skribenter med olika språk möts. Tidningen drivs av Konstfrämjandet Västmanland och finansieras av Kulturbryggan med stöd av Konstfrämjandet och Region Västmanland.


Konstfrämjandet är en partipolitiskt obunden organisation som finns i hela landet och arbetar med uppdraget ”konst för alla”. Vi är övertygade om bildningens och konstens roll, och vill att alla ska ha tillgång till konst i ett jämlikt samhälle.


Med ansökan vill vi att du skickar ett kort personligt brev och ditt cv, med referenser. Vid eventuell intervju kommer vi att be dig att ta med två textprover, helst publicerade i en svensk eller utländsk tidning eller annan publikation. Gärna översatta.


mejla din ansökan till patrick.kretschek@konstframjandet.se


Lön: Enligt överenskommelse
Lönetyp: Frilansarvode


Ansökningsdatum: 20200127 – 20200227
Ansökningar läses löpande.