Konstfrämjandet Västmanland

2

Konstfrämjandet Västmanland

Aktuellt: Januari 2022

Nyheter

 • Vi behöver fler försvarare av det oföreställningsbara!

  Konstfrämjandet Jag blev glatt överraskad när jag häromveckan läste Emanuel Karlstens kulturkrönika i Göteborgs Posten. Redan i rubriken spratt det till: “Upp till kamp – Evig anställning måste räddas!”

  Läs mer
 • Sökes: Verksamhetsledare i Skåne

  Konstfrämjandet ser konst som ett sätt att tänka om sig själv och samhället. Tillsammans med konstnärer, deltagare och våra medlemmar ger vi andra perspektiv på vår samtid. Vi producerar och sprider konst över hela Sverige, genom nya konstverk, utställningar, böcker och möten. Sök tjänsten!

  Läs mer
 • Ryska svordomar – offer i Putins propagandakrig – Kommande essä i Tidskriften Lyktan  

  Lyktan är en flerspråkig kulturtidskrift med ett särskilt intresse för mötet mellan språk. Med utgångspunkt i ”konst för alla” skriver vi om konst, kultur och flerspråkighet. Senaste numret är ute nu. Den 1 februari publiceras Zarubins essä om ryska svordomar, som försvunnit från dagspress i en ny konservativ våg. Intervju med skribenten.

  Läs mer
 • Intresseanmälan för konstnärer till Triennalen Västernorrland 2022

  Triennalen välkomnar nu professionella konstnärer med anknytning till Västernorrland att anmäla intresse för att delta i Triennalen sommaren 2022. Temat för Triennalen som curateras av Björn Norberg, är Vind. I programförklaringen beskrivs temat närmare:
  ”Vinden är allmängiltig och alla kan relatera till den rent konkret och symboliskt.

  Läs mer
 • Kurs för medlemmar – Att leda komplexa uppdrag

  Som vi tidigare kommunicerade per mail, bjuder Konstfrämjandet alla medlemmar på en unik fortbildning under våren 2022, ledd av docent Susanna Alexius. Kursen baseras på hennes bok Att leda komplexa uppdrag.

  Läs mer
 • Att hitta sig själv i andra

  Redan innan pandemin har det fria konstlivet varit hårt pressat från olika håll, samtidigt som nyttokraven har preciserats i allt högre grad. I sådana lägen kan det vara bra att resa bort och få perspektiv. Det gjorde Konsthall C:s Erik Annerborn, som gjorde en studieresa till Berlin i december.

  Läs mer