Konstfrämjandet Västmanland

2

Konstfrämjandet Västmanland

Aktuellt: Mars 2017

Nyheter

Internationell konstnär samarbetar med råbybor

Under 2017 och 2018 kommer den tyska konstnären Michael Beutler uppföra ett nytt offentligt konstverk på Råby tillsammans med råbybor. Beutler som tidigare gjort stora konstinstallationer i bl a Berlin, Venedig och i Gwangju, Sydkorea, samarbetar ofta med lokalbefolkningen i sina verk.

 • Föreläsning med Tobias Barenthin Lindblad

  Gävleborg Tobias Barenthin Lindblad besöker Institutet för Samtida Klotter för att prata om UP som offentlig plats. När den svenska graffititidskriften UP startade 1992 innebar det slutet på den odokumenterade graffiti-eran I Sverige. Tidskrifter som UP haft en påverkan på svensk graffiti, men hur ser den ut?

  Läs mer
 • Historiskt klotter i Gävleborg

  Länsmuseet Gävleborg besöker ISK-X för att berätta om det historiska klottret de hittar i byggnader och gårdar runt om i länet. Hur använder de sig av klottret i sitt arbete? Och vad kan klottret berätta om människorna som levde förr?

  Läs mer
 • Något fint måste hända

  Bergslagen I Stugan och scenen har Konstfrämjandet Bergslagen och Örebro universitet bjudit in konstnärer in att nyproducera konstverk i dialog med forskare från universitetet. Inför utställningen Något fint måste hända har konstnären Meira Ahmemulic mött ek. dr. Markus Klinton och därefter nyproducerat ett videoverk.

  Läs mer
 • L’archive suédois – Del 1. Öppnandet

  Värmland Projektet är initierat av konstnärerna Anna Ekman och Cecilia Järdemar kring ett arkiv med glasplåtsnegativ från de svenska missionsfälten i Kongo 1890 – 1930. Tillsammans med den kongolesiske skulptören Freddy Tsimba undersöks vilka alternativa läsningar av historien som kan uppstå genom att skapa nya verk med arkivet som utgångspunkt.

  Läs mer
 • Vi bygger dräkter / masker / kostymer – konstkurs för ungdomar

  Västerbotten Vi bygger dräkter / masker / kostymermed konstnären Valeria Montti Colque 1-2 april. Öppet för alla mellan 13 - 25 år. Inga förkunskaper krävs, det är bara att anmäla sitt intresse och komma. Kursen är gratis.

  Läs mer